srfinans.dk

Thursday, 23 March 2023

Finansiering af driften i din virksomhed

Finansiering af driften i din virksomhed

Det at finansiere driften af ens virksomhed er en meget vigtig ting, fordi ellers kan tingene ikke løbe rundt. Når man taler om driften, så mener man den daglige drift. Skal der bruges penge til udvidelse, investeringer og meget andet, så taler man ikke længere om den daglige drift. Hvis der skal bruges ekstra penge til driften, så betyder det, at man har solgt varer og / eller andre ting på kredit og venter på at få pengene, eller så tjener man ikke nok penge i forhold til ens udgifter.

Hvis der er tale om det første tilfælde, så giver det meget god mening at tage et midlertidigt erhvervslån – læs mere om denne type lån her. Dette lån kan man så hurtigt betale tilbage, fordi man forhåbentlig snart får pengene fra sine kunder, og dermed bliver det midlertidigt. Da det ikke strækker sig over alt for lang tid, så bliver det heller ikke meget dyrt at låne pengene. Renterne bliver dermed alt andet lige lavere, og hvis din låneudbyder ikke tager et gebyr for at indfri lånet tidligere, så er det en potentiel win-win situation for dig.

Er der derimod tale om det andet tilfælde, hvor du ikke tjener nok penge i din virksomhed, så skal du lige tænke dig om en ekstra gang. Kan du ikke betale dit lån tilbage, så kan du komme i problemer, hvis du har skrevet under på at garantere for det personligt.

Vigtigt at vide inden du låner

Når du låner penge, så skal disse penge selvfølgelig betales tilbage til den virksomhed, du har fået din lån fra. Mange overser dog andre vigtige ting, man også bør vide, inden man låner pengene. Vi var kort inde på det, men vi uddyber det lige i dette afsnit, og her snakker vi selvfølgelig om den personlige garanti, du kan komme til at stille. Der er en risiko, når man låner penge ud til små virksomheder, og for at udbyderne kan minimere denne, så skal du ofte skrive under på, at du gerne vil hæfte for gælden. Du skal for dig selv afklare, om det er noget, du ønsker at gå med til.

Share your comment :